woensdag 18 december 2013

Bernard Wientjes en de Kinderwens, tijd voor een nieuwe overheid?

Bernard Wientjes is woedend over het voorstel van Asscher om verse vaders 5 dagen vrij te bieden. Bernard Wientjes is een ouwe lul. Zou 'de vrijheid van werkgevers' het enige stokpaardje zijn, dat hij nog berijdt? Uit onderzoek blijkt dat zorgzame vaders betere seks hebben. Dit is het soort trivia dat via PB 51 verspreid dient te worden. Hoe por je mannen voor zorgtaken?
Nieuw: zorgzaamheid! Nu ook voor een beter seksleven.
Een echt geile man weet dat hij zorgen kan.
Mannen met schorten mogen vaker sperma storten.

In Trouw las ik dat zorgtaken nog steeds verbetering behoeven qua man/vrouw verdeling. Daarnaast blijken zorgzame vrouwen slechte stiefmoeders. Co-ouderschap wordt emotioneel gedoe als jij ook de kinderen van z'n ex gaat opvoeden. Mannen gaat dat beter af, die moeien zich er minder mee. Minder moeien is extreem moeilijk voor de vrouwtjes. Dat weet dit vrouwtje uit eigen ervaring. Ook dat is PB 51 voer.
Een slimme vrouw verzorgt andermans kind niet gauw.
Top wijven weten waar ze qua co-ouderschap buiten moeten blijven.
Zijn kind? Niet jouw business.

Persoonlijk heb ik goed nieuws: single mannen zijn ook zorgzaam. Ik heb inmiddels een vijftal mannen uitgebreid aan de tand gevoeld over hun kinderwens. Allen hoogopgeleid en single.

Mannen zijn net vrouwen. Overeenkomsten:
Mannen willen ook graag kinderen.
Mannen maken, net als wijzelf, onderscheid tussen 'lekker wijf' en 'zorgzame vrouw'. Dames, dat doen ze ook tijdens het internetdaten; beetje lekker is leuk, maar je hoeft op date 1 niet je sjieke, geile ondergoed aan en knoop dat bloesje ook maar weer dicht.
Mannen hebben ook een biologische klok, maar die luidt pas nadat ze de veertig passeren

Maar dan net ietsje anders. Verschillen:
Mannen noemen ongevraagd financiën als een aspect dat hoort bij de kinderwens.
Mannen zijn niet alleen maar uit op seks. Ze vinden dat een beledigende gedachte van vrouwen (hou evengoed je knoopjes dicht, mannen zijn snel afgeleid. Net als wij.)
Mannen hebben niet perse iets met pasgeboren baby's.


Elk nadeel heb s'n voordeel. Bernard Wientjes was vast een oldskool PB 51 spotje papa voor zijn twee zonen. Zo'n meneer die ze pas na 5 minuten herkennen aan de keukentafel: "hey da's die gast weer die het vlees komt snijden en euro's komt brengen." Een gedateerd sepia plaatje uit de vorige eeuw met hoornen bril.

Geachte heer Wientjes, misschien kunnen onze generaties elkaar in het midden ontmoeten? Als u nou met pensioen gaat en een zorgzame papa en/of opa dag voor uzelf instelt, dan vind ik het prima dat u het motto bezigt: eigen kinderen eerst. Zo kan u een lichtend voorbeeld zijn voor uw zonen en biedt u hen de kans op modern vaderschap. En daarmee en passant de kersverse papa's van Nederland een beter seksleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten